Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@19:46:55 GMT

حقوق شهروندی باید به یک گفتمان و مطالبه عمومی تبدیل شود

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۳۱۷۶۸

حقوق شهروندی باید به یک گفتمان و مطالبه عمومی تبدیل شود

به گزارش ایرنا حسن بشیر در نشست «سواد رسانه ای و حقوق شهروندی» نخستین همایش حقوق و رسانه در مرکز همایش های بین المللی صداوسیما گفت: حقوق شهروندی باید به یک گفتمان و مطالبه عمومی تبدیل شود.

استاد دانشگاه امام صادق (ع) ضمن تبیین رابطه سه مفهوم «شهروندی»، «گفتمان» و «رسانه» ضرورت تقویت همکاری و هم افزایی علمی رسانه ها در تقویت گفتمان حقوق شهروندی بر پایه الگوی اسلامی- ایرانی را خواستار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بشیر تاکید کرد: گفتمان یک «فکر هژمونیک» است که بر پایه افکار عمومی شکل می گیرد و در شرایط و موقعیت های خاص، سایر افکار را به حاشیه می راند و در جامعه مسلط می شود.

رئیس اندیشکده تحلیل گفتمان راهبردی گفت: «گفتمان شناسی» نیازمند بررسی و تحلیل های گفتمان حاکم بر جامعه و نوعی از فرهنگ سازی و فهم عمیقتر برای ایجاد تحولات بعدی در راستای پیشرفت و تعالی کشور است.

بشیر بیان داشت: در یک فراتحلیل وسیع از ده ها مقاله علمی-پژوهشی و پایان نامه های مرتبط با موضوع شهروندی نتایج به دست آمده بیانگر این است که رسانه ها عامل اساسی آگاهی جامعه در رابطه با حقوق شهروندی است که فهم، شناخت و عملیاتی سازی این حقوق نیازمند سواد رسانه ای در همه زمینه ها است. بدون سواد رسانه ای امکان پیاده سازی حقوق شهروندی در جامعه دچار چالش های جدی می شود.

وی با تاکید بر اینکه ناآگاهی از حقوق شهروندی ایجاد کننده آشوب و بی نظمی است، اعلام داشت که آگاهی صحیح بر پایه قانونمندی و پایبندی به اخلاق اجتماعی ضامن تحقق حقوق شهروندی است.

این استاد دانشگاه بیان داشت: اسلام اصول حقوق شهروندی را بخوبی تبیین و تعیین کرده است که برخی از این موارد: «تقدم حق حیات معنوی بر مادی»، «حمایت از کرامت و عزت انسانی»، «تاکید بر حقوق، وظایف و مسئولیت شهروندی در برابر همدیگر»، «توجه به عدالت اجتماعی»، «تاکید بر تناسب رفتاری دولت با مردم»، «توجه به اصل مصلحت عمومی» و «تلازم حق و تکلیف» است.

نخستین همایش ملی «حقوق و رسانه» با محورهای حق دسترسی به اطلاعات و اخبار و الزامات آن، حق بر پاسخگویی در رسانه ها، مبانی و الزامات اسلامی سیاستگذاری حقوق مخاطب در رسانه، رسانه و تامین نظم اجتماعی، سواد رسانه‌ای، حقوق مخاطب و کاربران در فضای مجازی و همچنین بخش ویژه تحریم و رسانه در حال برگزاری است.

برچسب‌ها صدا و سیما رسانه حقوق شهروندی دانشگاه امام صادق

منبع: ایرنا

کلیدواژه: صدا و سیما رسانه حقوق شهروندی صدا و سیما رسانه حقوق شهروندی دانشگاه امام صادق سواد رسانه ای حقوق شهروندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۱۷۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سوریه:آمریکا صلاحیت اظهار نظر درباره حقوق بشر را ندارد

وزارت خارجه سوریه گزارش مضحک این کشور درباره حقوق بشر که اخیرا صادر شد را محکوم و تاکید کرد که آمریکا صلاحیت اظهار نظر در این زمینه را ندارد.

به گزارش مشرق، وزارت امور خارجه سوریه با صدور بیانیه‌ای در واکنش به گزارش مضحکی که اخیراً وزارت خارجه آمریکا درباره حقوق بشر صادر کرده بود اعلام کرد که ایالات متحده با کارنامه سیاه خود در زمینه حقوق بشر صلاحیت حرف زدن درباره حقوق بشر و یا متهم کردن کشورها در این زمینه را ندارد و باید به نقض قوانین بین‌المللی پایان داده و مداخلات خود در امور سایر کشورها را متوقف کند.

در بیانیه وزارت خارجه سوریه به این منظور آمده است که وزارت خارجه آمریکا اخیراً گزارشی را منتشر کرد که مملو از اطلاعات گمراه کننده درباره حقوق بشر بود . در چهارچوب تلاشی از سوی دولت‌های متوالی آمریکا جهت معرفی خود به عنوان حافظ حقوق بشر در سراسر جهان و سرپوش گذاشتن بر اقدامات این کشور در نقض حقوق بشر قرار داشت که آخرین مورد آن کمپین‌های سرکوب خشونت آمیز علیه دانشجویان و اساتید دانشگاه‌هاست، در حالی که این دانشگاهیان خواستار پایان دادن به تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه غزه هستند.

این وزارتخانه تاکید کرد که آمریکا با کارنامه سیاه خود در زمینه حقوق بشر صلاحیت این را ندارد که دیگر کشورها را متهم کند و یا به آنها درس بدهد؛ زیرا تاریخ ایالات متحده پر از وحشتناک‌ترین اشکال نقض حقوق بشر است که از نابودی مردمان بومی در قاره آمریکا شروع شد و سپس به استفاده از سلاح‌های هسته‌ای ممنوعه در هیروشیما و ناکازاکی و کشتار بسیاری از ملت‌ها و غارت ثروت‌های آنها رسید.

وزارت خارجه سوریه تصریح کرد که مردم سوریه در نتیجه سیاست‌های متجاوزانه دولت‌های متوالی آمریکا از جمله حمایت از گروه‌های تروریستی، تجاوز به خاک سوریه، حضور غیرقانونی نیروهای اشغالگر آمریکایی در بخش‌هایی از خاک سوریه و غارت ثروت‌های ملی این کشور آسیب زیادی دیده‌اند و هنوز هم از آنها رنج می‌برند. علاوه بر آن آمریکا با تحمیل محاصره ناعادلانه یکجانبه درحال مجازات جمعی مردم سوریه و دیگر ملت‌های مورد هدف است که نقض آشکار حقوق بشر از جمله حق زندگی محسوب می‌شود.

این وزارتخانه تاکید کرد که آمریکا باید از سیاست‌های مخرب خود عقب نشینی کرده و به نقض قوانین بین‌المللی و استفاده از استانداردهای دوگانه و سیاسی کردن مسائل حقوق بشری پایان داده و از مداخله در امور سایر کشورها و بی‌ثبات کردن آنها دست بردارد.

منبع: تسنیم

دیگر خبرها

  • «برمودا» به اعتبار سیما و شبکه نسیم تبدیل شد/ ظرفیت ادامه فصل بعد
  • تشکیل پرونده قضایی برای سریال افعی تهران
  • نشست ایده پردازی ترویج گفتمان مقاومت در جامعه برگزار می‌شود
  • ضرورت توانمندسازی خانواده‌ها در زمینه سواد سلامت
  • سوریه:آمریکا صلاحیت اظهار نظر درباره حقوق بشر را ندارد
  • تبدیل برمودا به یکی از ویژندهای شبکه نسیم/ برنامه‌ای که قابلیت تولید در فصل‌های متعدد دارد
  • تبدیل «برمودا» به یکی از نماد‌های شبکه نسیم/ برنامه‌ای که قابلیت تولید در فصل‌های متعدد را دارد
  • ۶ پرونده نقض حقوق شهروندی در مازندران بررسی شد
  • اخراج کارکنان برج میلاد تکذیب شد
  • حفظ حقوق عمومی با سلام و صلوات نمی‌شود/ دادستان‌ها نباید در امور اجرایی مداخله کنند